Wat een prestatie! Twee gouden medailles gewonnen op de Roemeense Cup!

Elena Zaharia, lid van het Roemeense nationale tafeltennisteam heeft een uitzonderlijk 2023! Op de laatste wedstrijd waaraan ze deelnam, de Roemeense Cup, die plaatsvond in Dumbrăvița, won de sportvrouw goud in zowel de senioren- als de jeugdcategorie.

Elena Zaharia nam het in zowel de senioren- als de jeugdfinale van de Roemeense Tafeltennis Cup op tegen Biancăi Mei-Roșu, haar collega en vriendin van LPS Constanța.

“Ik ben erg blij met deze twee gouden medailles. Het zijn erg belangrijke resultaten voor de club waar ik voor speel, CSM Constanta. Nu wacht ik op de volgende wedstrijd, de Youth Nationals, waar ik natuurlijk voor de gouden medailles ga”, zei Elena Zaharia.

Het ging met de klok mee en internationaal

En op het internationale podium heeft Elena het uitzonderlijk goed gedaan: “Ik heb een geweldig jaar gehad, en het is nog niet voorbij. Op de Europese kampioenschappen in Gliwice won ik 3 gouden medailles in het individuele, team- en gemengd dubbelspel en een bronzen medaille in het meisjesdubbelspel. De Europese kampioenschappen voor senioren in Malmo waren mijn beste ervaring. Het was de eerste keer dat ik deelnam aan een seniorenwedstrijd. Daarna had ik de Top 10 in Boekarest, waar ik 9 van de 9 mogelijke overwinningen behaalde”.

Op de Roemeense Tafeltennis Cup bij de mannen senioren werd de eerste plaats veroverd door Rareș Șipoș van CSM Dinamo Boekarest, en in de jeugdcategorie door Horia Ursuț, lid van CS Rapid București.

CSM Constanța domineerde de meisjeswedstrijd

De Roemeense Cup voor senioren en jeugd vond plaats in Dumbrăvița van 27-29 oktober.

Podium bij de senioren: 1e plaats Elena Zaharia (CSM Constanta), 2e plaats Bianca Mei-Rosu (LPS NR Constanta), 3e plaats Andreea Teglas (LPS NR Constanta) en Andreea Clapa (CSM Bistrita).

In de categorie senioren was het podium als volgt: 1e plaats Rareș Șipoș (CSM Dinamo București), 2e plaats Cristian Grigore (CSM Constanța), 3e plaats Cristian Chiriță (CSM Constanța) en Florin Seplbuș (CS Rapid București).

Op de Roemeense Indoor Cup won Elena Zaharia de gouden medaille na haar wedstrijd tegen Biancă Mei-Roșu, score 4-1, in een herhaling van de finale van de Roemeense Senior Cup, en Horia Ursuț werd 1e na de finale tegen Paul Szilaghi, score 4-0.

Damespodium: 1e plaats, Elena Zaharia (CSM Constanta), 2e plaats, Bianca Mei-Roșu (LPF NR Constanta), 3e plaats, Andreea Jifcu (CSM Slatina) en Alesia Sferlea (CSM Arad).

Mannenpodium, 1e plaats, Horia Ursuț (CS Rapid București), 2e plaats, Paul Szilaghi (CSM Bistrița), 3e plaats, Daniel Moldovan (CSM Comunal Dumbrăvița) en Bogdan Badea (CSM Comunal Dumbrăvița).