FCSB, gelijkspel bij Petrolul! Gicu Grozav maakte gelijk in de 90+7e minuut

Petrolul Ploiesti heeft met 2-2 gelijkgespeeld bij FCSB in een wedstrijd uit de 14e ronde van de Superleague.

FCSB nam een 2-0 voorsprong door doelpunten van Damjan Djokovic (2) en Alexandru Baluta (49), laatstgenoemde scoorde zijn eerste doelpunt voor FCSB.

Petrolul verkleinde de achterstand via Jair in de 70e minuut, maar in de laatste fase van de wedstrijd maakte verdediger Siyabonga Ngezana een overtreding op Jair in het strafschopgebied en scheidsrechter Radu Petrescu kende een penalty toe, die werd omgezet door Gicu Grozav, 90+7 minuten.

FCSB, gelijkspel bij Petrolul! Gicu Grozav maakt gelijk in 90+7e minuut

FCSB is ongeslagen in acht wedstrijden, met vier overwinningen en vier gelijke spelen, terwijl Petrolul vijf wedstrijden zonder nederlaag heeft bereikt, met één overwinning en vier gelijke spelen.

FCSB staat bovenaan met 31 punten en Petrolul staat op de 6e plaats met 20 punten.

Gespeelde teams:

PETROLUL: Zima – L. Dumitriu, Papp, Meijers, Pedro Justiniano (Diomande 46) – Doua, Seto (Jefferson 60), Hanca (Z. Petrovic 31; Abuashvili 83) – I. Răducan (M. Rădulescu 46), Grozav, Jair. COACH: Florin Pârvu

FCSB: Târnovanu – Pantea, Ngezana, Dawa (Lixandru 35), Radunovic – Djokovic, Șut, Olaru – Al. Băluță (Compagno 90+1), D. Rotariu (C. Ganea 82), Oct. Popescu (Miculescu 46). COACH: Elias Charalambous

“Als je zo’n doelpunt krijgt… maar dat is het dan ook! De wedstrijd duurt 90 of 100 minuten. We kwamen in hun spel, we gaven het initiatief weg, zij zochten het doel en scoorden in de 95e minuut. Als je kampioen wilt worden, moet je de spirit van een kampioen hebben, om te winnen. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, het gebeurde met U Cluj en we moeten hier iets van leren. Wie naar FCSB komt, neemt verantwoordelijkheid, weet waar hij vandaan komt. Soms begin je, soms niet. Nu komt er een mooie week waarin we karakter en persoonlijkheid kunnen tonen, met twee kwaliteitsvolle tegenstanders. Als je iets wilt, moet je iets doen,” zei FCSB-speler Djokovic.

Florin Pârvu: “We hebben geen play-off als doel”

Florin Pârvu, coach van Petrolul Ploiesti, zei: “We zijn erin geslaagd om tot het einde te geloven en dat is wat me het meest gelukkig maakt, omdat we motivatie toonden. Ik had mijn twijfels over dat tweede doelpunt van FCSB, maar als het gevalideerd werd, betekent het dat het zo was. We zijn blij dat het ons gelukt is om terug te komen en gelijk te spelen. Jair weet dat hij vertrouwen heeft, ook al maakte hij een fout in de eerste fase hij heeft zich hersteld, ik sprak met hem in de rust. Ik zeg dat het goed gaat met ons. Sergiu heeft helaas een vrij ernstige blessure opgelopen, hij stond op het punt van een breuk. We hebben geen play-off doelstelling. We zitten in ons tweede jaar in League 1, een overgangsjaar. Er zijn andere teams met meer traditie dan wij, Farul, U Cluj. We genieten van elke wedstrijd, we nemen elke wedstrijd op zijn beurt en zien wel waar we eindigen.”