Roemenië had FUN met Andorra voor 20.000 kinderen op de tribunes! De Tricolores, op de 1e plaats in de groep

Roemenië versloeg Andorra met 4-0 (3-0) op zondagavond in de Nationale Arena in een kwalificatiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap van 2024 in Groep I. De Tricolores staan bovenaan in de groep met 16 punten, één punt voor op Zwitserland.

Doelpunten werden gemaakt door Nicolae Stanciu (23), Ianis Hagi (28), Răzvan Marin (44 – penalty) en Florinel Coman (50).

Het Roemeense team werd gesteund door meer dan 20.000 kinderen op de tribunes. De Roemeense voetbalbond kreeg de opdracht om de wedstrijd achter gesloten deuren te spelen, maar de UEFA staat vrije toegang toe voor kinderen onder de 14 jaar.

Edi Iordănescu was tevreden aan het einde.

“We hadden punten nodig, er was veel druk. Er is altijd druk, vooral bij de nationale ploeg, zeker na acht jaar droogte. Het ging om concentratie. Het is een proces. Het is altijd werken.

In een jaar hebben we maximaal 30 dagen met ze. We hebben eenheid en spirit gekregen en hier zijn we twee wedstrijden voor het einde en we zijn ongeslagen. Er zijn goede elementen, we staan op een kwalificatieplaats. Ik ben trots op de jongens en feliciteer ze.

Ik ben veranderd, want ik ben altijd een fan geweest van het roulatiesysteem in het nationale team. We hebben geen spelers met een geschiedenis om elke drie dagen wedstrijden te spelen en dan proberen we dingen te stabiliseren.

Ik ben blij dat we veruit de beste verdediging in de groep hebben. Naast de broodnodige overwinning ben ik blij dat we erin slaagden om de impasse te doorbreken met een set piece.

Ik ben blij voor Ianis dat hij na lange tijd scoorde, ik ben blij voor Florinel en last but not least voor Bîrligea die zijn debuut maakte. Ik gooide hem erin met al mijn vertrouwen. Het zijn goede elementen. Laten we genieten van vanavond, daarna beginnen we aan de voorbereiding op de laatste actie,” zei de coach.

De nationale ploeg van Wit-Rusland speelde zondag met 3-3 gelijk tegen Zwitserland in Groep I van de Euro 2024-kwalificatiewedstrijden, waar ook Roemenië deel van uitmaakt. Wit-Rusland leidde met 3-1 in de 89e minuut en de gastheren maakten binnen twee minuten gelijk.

Roemenië is nu koploper met 16 punten uit 8 wedstrijdenZwitserland heeft 15 punten in Groep I uit zeven wedstrijden en Israël 11 punten (uit 6 wedstrijden). Wit-Rusland staat op de 5e plaats met 6 punten.

Welke wedstrijden zijn er nog te spelen?