Dinamo breekt de vloek met CFR Cluj! Het eerste punt en het eerste doelpunt na 4 ronden in Superliga

Dinamo heeft zondagavond thuis met 1-1 gelijkgespeeld met CFR Cluj, in een wedstrijd uit de 12e ronde van de Superliga.

De rood-witten wisten de score te openen via Hakim Abdallah (10), zijn eerste doelpunt voor de rood-witten. Daniel Bîrligea maakte na rust gelijk voor CFR (58).

Dinamo speelde in het zwart in deze wedstrijd, die 23 jaar na het overlijden van de voormalige aanvoerder Cătălin Hăldan (5 oktober 2000) herdacht.

“We speelden een goede wedstrijd, we speelden met persoonlijkheid en moed. In de tweede helft hadden we het een beetje moeilijk, omdat zij de score veranderden, omdat ze waarschijnlijk in de rust door de coach waren gegeseld. Ze kwamen hier met de gedachte dat het een wandeling in het park zou worden.

Je zou ook kunnen zeggen dat we een beetje geluk hadden. Ik denk dat we vandaag verrast hebben met de moed die we hadden in het benaderen van de wedstrijd en ik denk dat het zo hoort bij Dinamo, of we nu thuis of uit spelen. Langzaam, langzaam zullen we groeien als team. Nu nemen we geen spelers om onze problemen op te lossen, maar spelers waarmee we onze problemen kunnen oplossen, ze kunnen laten groeien en het team kunnen helpen”, zei Ovidiu Burcă.

“Ik weet niet of ze ons verrast hebben, we hadden scherper moeten zijn, zij waren lucratiever. We hadden moeten doen wat we tegen Sepsi deden, toen scoorden we uit de penalty, het verloop van de wedstrijd veranderde, vandaag scoorde Dinamo”, zei Andrea Mandorlini na Dinamo – CFR Cluj 1-1.

Dinamo, die al zes wedstrijden niet hadden gewonnen, kwamen na vier doelpuntloze nederlagen op rij.

Hoe de twee teams eruit zagen

• DINAMO: Golubovic – Lucas Araujo, Bena, Patriche – Cr. Costin, N. Rosu, D. Iglesias (R. Grigore 90), Amzar – Ilic (N. Rosu 68) – Goncalo Gregorio, Hakim Abdallah (C. Țîră 83). Coach: Ovidiu Burcă
  • CFR CLUJ: R. Sava – Kresic, Ajeti, Morgan (Juricic 66) – Mogoș, Deac (L. Mihai 72), Muhar, Cvek, Camora (M. Ilie 8) – Otele (Fica 72), Bîrligea (Jefte Betancor 66). Coach: Andrea Mandorlini

Scheidsrechter Andrei Moroiță heeft de leiding over de wedstrijd U Cluj – Sepsi OSK, de laatste wedstrijd van de 12e ronde van de Superliga, die maandag om 21.00 uur plaatsvindt.