Spektakel met veel GOALS in Giulesti! Dubbel voor Alexandru Ionita II

Rapid Boekarest heeft Poli Iasi vrijdagavond thuis met 3-2 verslagen in een wedstrijd voor de 12e ronde van de Superliga.

Ook gisteren speelde FCU Ctaiova – Hermannstadt, met een 1-1 stand.

Sergiu Buș (6e minuut) opende de score voor de ploeg uit Iasi, de voetballer kaatste de bal van de Guatemalteekse verdediger Nicolas Samayoa, na een corner, in het net.

Rapid draaide de score in drie minuten om, met doelpunten van Claudiu Petrila (20e minuut), na een tegenaanval, en Alexandru Ioniță II (22e minuut), na een pass van Albio Rrahmani.

Ieș wist op gelijke hoogte te komen via de Argentijn Julian Marchioni (39e minuut). Alexandru Ioniță II (60e minuut) scoorde het winnende doelpunt, na een combinatie met Claudiu Petrila, en droeg het doelpunt op. aan president Daniel Niculae, die op de dag van de wedstrijd 41 jaar werd..

“Rapid is een sterk team met goede spelers. Misschien hadden we het derde doelpunt kunnen maken als we voorzichtiger waren geweest. Mijn angst was dat we problemen zouden krijgen met de druk die de tribunes creëren en dat het team bang zou worden, maar de jongens hebben het goed gedaan. We zullen altijd een team zijn dat alles probeert te doen op het veld,” zei Leo Grozavu.

“Het was een wedstrijd die we gevaarlijk beleefden, een over het algemeen goede wedstrijd, zeg ik, we speelden goed. We creëerden kansen, het is jammer van die twee doelpunten in vaste fases. Daar gaan we aan werken en die dingen gaan we aanpassen. We hadden kansen, we misten ook een penalty.

In de eerste helft speelden we veel op tegenaanvallen, we werden op een paar tegenaanvallen gepakt, dat kun je niet altijd doen. Ik denk dat hier in Giulești de supporters ons pushen, ik wil een team zien dat aanvallende kansen creëert.

Over het algemeen ben ik blij, beter een aanvallende mentaliteit dan daar zitten. Het is niet zo dat je altijd aanvallend moet spelen en dat is het dan.

Het belangrijkste is dat het team drie heel, heel belangrijke punten heeft gewonnen. Petrila speelde ook erg goed, maar ik praat graag over het hele team. Het is duidelijk dat Ioniță opviel, maar het was een collectieve wedstrijd en ik zeg dat het team goed speelde zoals ik wil. We moeten nog wat normale dingen regelen. Ik praat liever over het team. Petrila, daar op links, maakte het verschil”, zei Cristiano Bergodi na afloop van de wedstrijd Rapid – Poli Iasi 3-2.