We versloegen Kosovo DRAMATISCH en denken steeds meer aan Euro 2024! Nicolae Stanciu miste een penalty maar scoorde wel de 1-0.

Roemenië won met 2-0 van Kosovo in de National Arena in hun Euro 2024 kwalificatiewedstrijd voor groep I.

Nicolae Stanciu (83) en Valentin Mihăilă (90+3) scoorden toen Roemenië een penalty miste en sinds de eerste helft het numerieke voordeel had.

Fans gooiden fakkels naar de achterkant van het doel van de Kosovaar Arijanet Muric in de 19e minuut, waardoor de Franse scheidsrechter Willy Delajod besloot het spel te staken. Supporters gooiden rotjes en ontvouwden een spandoek “Bessarabië is Roemenië, Kosovo is Servië”, dat ze niet achterlieten ondanks dat Ianis Hagi en Nicolae Stanciu met de fans gingen praten.

We hebben Kosovo DRAMATISCH verslagen en denken steeds meer aan Euro 2024! Nicolae Stanciu miste een penalty maar scoorde wel de 1-0.

De UEFA kondigde op haar website aan dat de wedstrijd was “geschorst vanwege discriminerend gedrag van supporters”.

“Ik heb jongens met karakter, jongens met een groot hart en jongens van waarde. We hebben een totaal verdiende overwinning behaald en we gaan met vertrouwen vooruit.

Ja, dat wilden we natuurlijk niet, de wedstrijd verliezen. Kwalificatie mislopen met een groene kaart was niet oké.

Er zijn supporters die altijd voor het nationale team hebben gejuicht en ik vraag hen uit de grond van mijn hart om door te gaan en zich te concentreren op het juichen voor het nationale team,” vertelde Edi Iordănescu direct na de wedstrijd op het veld aan Antena 1.

Wat gebeurde er dinsdagavond in onze groep?

• Roemenië – Kosovo 2-0 (N. Stanciu 84, Mihăilă 90+3)
  • Israël – Wit-Rusland 1-0 (Kanichowsky 90+3)
  • Zwitserland – Andorra 3-0 (Itten 49, Xhaka 84, Shaqiri 90+3 strafschop)

Roemenië is ongeslagen in deze campagne, met drie overwinningen en drie gelijke spelen, met 12 punten, achter Zwitserland, 14 punten, maar voor Israël, 11 punten, Wit-Rusland, 4 punten, Kosovo, 4 punten, Andorra, 2 punten.

Roemenië speelt uit tegen Wit-Rusland (12 oktober) en thuis tegen Andorra (15 oktober).