Sepsi, alleen EGAL thuis in de play-offs van de Conference League! Nipte overwinning voor kampioen Farul

Farul Constanta, de kampioenen, versloeg donderdagavond HJK Helsinki, de Finse ploeg, nipt met 2-1 op hun thuisveld in de eerste leg van de Conference League groep play-off.

Joona Toivio (50) scoorde voor de bezoekers, terwijl Rivaldinho (58) en Mihai Popescu (82) de winnende doelpunten maakten voor de ploeg van Gheorghe Hagi.

Sepsi, alleen EGAL thuis in de Conference League play-offs! Nipte overwinning voor kampioen Farul

Aan de andere kant speelde Sepsi Sf. Gheorghe thuis met 2-2 gelijk tegen het Noorse Bofo Glimt. Beide doelpunten van Sepsi werden gescoord uit strafschoppen.

Faris Moumbagna (19) en Patrick Berg (69) scoorden voor Bodoe/Glimt, en de Covăsnenii maakten telkens gelijk vanaf de strafschopstip, via respectievelijk Isnik Alimi (47) en Cosmin Matei (81).

De tweede leg van beide wedstrijden vindt plaats op 31 augustus..

Wat Gheorghe Hagi zei

“Voetbal vergeet je niet, maar je moet het karakter hebben dat we hadden vanaf de 60e minuut, toen we beter speelden, we waren meer een bastaard. Wat we in de eerste helft deden was ongelooflijk. Het team was kapot, er was veel afstand tussen de spelers.

Je moet kort, compact en agressief zijn, zoals we waren vanaf de 60e minuut. Maar het maakt niet uit hoe het begon, het maakt uit hoe het eindigt. Er is ook nog de returnwedstrijd, daar hebben we een hele zware wedstrijd.

We moeten sterker zijn, we moeten ze verslaan. Voor mij is het iets om in de groepen te komen… Voor mij gaat het om het voetballen. De kwaliteit van een kampioen is dat hij verbindt. Hij leeft niet in het verleden. In elke wedstrijd leren we iets en we hopen dat we er beter van worden!” zei Gheorghe Hagi.

Wat Liviu Ciobotariu zei

“Een goede wedstrijd van onze kant, het is jammer dat we in de eerste helft geen aandacht besteedden aan hun tegenaanval.

De jongens moeten worden gefeliciteerd dat ze de kracht hebben om terug te komen van 0-1 en 1-2, dat is iets waar ik tevreden over ben en ik feliciteer ze daarmee.

De wedstrijd met Iași zal in zijn geheel worden opgeofferd. Ik zal morgen een beslissing nemen. Ik zal deze wedstrijd niet overwegen, het spijt me dat ik het moet zeggen, misschien is het niet eerlijk, maar ik zal deze wedstrijd niet overwegen zolang er kansen zijn om zich te kwalificeren voor de Conference League groepen”, zei Liviu Ciobotariu.