Dinamo, de tweede opeenvolgende overwinning in de Super League! Ze versloegen FC Voluntari. De Ivorianen misten een penalty in de 90+7e minuut!

Dinamo versloeg FC Voluntari met 3-2 in een wedstrijd uit de zesde ronde van de Superliga. Sigurjonsson miste een penalty in de 90+7e minuut.

Doelpunten gemaakt door Patricio Matricardi (19), Adam Nemec (80), respectievelijk Goncalo Gregorio (24), Cristian Costin (46), Răzvan Patriche (87).

Dinamo boekte zijn eerste uitoverwinning van het seizoen en de tweede op rij. Vorig seizoen wonnen de rood-witten de wedstrijd tegen FC Botoșani met 1-0.

Dinamo, tweede overwinning op rij in Superliga! Ze versloegen FC Voluntari. De Ivorianen misten een strafschop in de 90+7e minuut.

De teams speelden:

FC VOLUNTARI: Vâlceanu – Ricardinho (Dumiter 74), Matricardi, Armaș, Aliji – R. Boboc, V. Rață (M. Răduț 65), Crepulja, Doru Andrei – Sigurjonsson, Nemec (A. Munteanu 83). Rață (M. Răduț 65), Crepulja, Doru Andrei – Sigurjonsson, Nemec (A. Munteanu 83). COACH: Ilie Poenaru

DINAMO: Golubovic – Moura, Patriche, Homawoo, Amzăr – Bena – Bani (Ilic 76), Larrucea (Iglesias 90), Politic, Cr. Costin (Borcea 90) – Gregorio (Hakim Abdallah 87). COACH: Ovidiu Burcă

Scheidsrechters: Radu Petrescu – Mircea Mihail Grigoriu, Mihai Marius Marica – Andrei Moroiță

VAR Scheidsrechters: Sorin Costreie – Marius Cristian Marchidanu

Wat Ovidiu Burcă zei na de overwinning in Voluntari

“Het was een wedstrijd die veel van me heeft gevergd, omdat er aan het einde een aantal gecompliceerde momenten waren. We moeten vasthouden aan de spirit die dit team laat zien, geloven in winnen, nooit opgeven. Dit is Dinamo! We hebben de finale met volle teugen beleefd. De verwachtingen waren erg hoog. We zijn blij dat de VAR ons helpt. Het is goed dat we dit systeem hebben, omdat het fouten elimineert die het menselijk oog niet kan zien. We moeten consequent blijven, trouw aan onze principes. We willen echt op de Arena spelen, want als de kwaliteit van de grasmat goed is, wordt ons spel beter. Met Petrolul denk ik dat we 30.000 toeschouwers op de tribunes kunnen krijgen!”, zei Dinamo coach Ovidiu Burcă.

Je zag een team dat door een aantal momenten van losbandigheid ging en zich herstelde, wat betekent dat onze mentaliteit groeit en dat de mentaliteit van dit team dat nu wordt opgebouwd heel dicht bij de mentaliteit van de prestaties zal liggen die Dinamo in het verleden heeft geleverd. (Ed. vroeg waarom hij de plaats in het klassement niet noemde) Omdat het nu geen zin heeft om ons te haasten na een overwinning. Het is veel belangrijker hoe we deze overwinning hebben behaald. De punten zijn ook heel belangrijk, want er stond druk op ons, maar ik denk dat het de mentaliteit is die het verschil heeft gemaakt en je zult zien dat we van wedstrijd tot wedstrijd zullen groeien – Andrei Nicolescu, de speciale beheerder van Dinamo