FOTO | Het vrouwenteam van Roemenië werd Europees kampioen tafeltennis nadat het de finale tegen Duitsland met 3-2 had gewonnen.

Het vrouwenteam van Roemenië is zaterdag Europees kampioen tafeltennis geworden nadat het Duitsland had verslagen in de finale van de Europese Spelen Krakau Malopolska 2023 met een score van 3-2 om de gouden medaille te winnen.

“Het is de opperste prestatie van het vrouwenteam in een editie van de Europese Spelen, na zilver in 2019, ook na een finale tegen het Duitse team. Vandaag (zaterdag – noot van de redactie), in Polen, eindigden de tricolore vrouwen gecoacht door Viorel Filimon een briljante run op het scorebord en met het uur van vreugde op het speelveld, met het punt dat Roemenië de titel bracht! Het was de test van volwassenheid die Adina Diaconu en Andreea Dragoman doorstonden, die het winnende dubbelpaar vormden van de eerste wedstrijd van het duel, met 3-2 (8-11, 19-17, 11-7, 8-11, 11-5) tegen het koppel Nina Mittelham/Xiaona Shan. Ze werd aan de tafel gevolgd door Bernadette Szocs, die sensationele comebacks heeft gemaakt., aldus de Roemeense Tafeltennisbond.

Na het omdraaien van de score in de finale van het enkelspel leidde de Roemeense speelster ook het Roemeense team naar goud.

Bernadette Szocs kwam voorbeeldig terug van een 0-2 achterstand met Ying Han en won met 3-2 (4-11, 10-12, 11-8, 11-9, 11-8).

FOTO – Facebook.com/Roemeense Tafeltennisbond

In haar derde wedstrijd kan Andreea Dragoman trots zijn op haar prestatie tegen de bronzen medaillewinnaar van 2022 in het Europese enkelspel, Xiaona Shan.

De Tricolor serveerde voor de wedstrijd en de Europese titel, maar verloor dramatisch met 2-3 (11-9, 6-11, 6-11, 11-8, 13-15), en na een andere nederlaag, die van Adina Diaconu, redde Bernadette Szocs de dag.

Tegen Nina Mittelham gaf Bernadette nog een lesje tafeltennis en won met 3-0 (11-9, 11-9, 11-4) om succes te boeken.

Elizabeta Samara kon geblesseerd niet meespelen in de finale. Het medische team deed zijn uiterste best, maar Eliza kon niet herstellen, meldt Mediafax.

De bronzen medaillewinnares in het enkelspel had last van problemen na haar overwinning op Ying Han een paar dagen geleden en de pijn is de afgelopen dagen verergerd.