Roemenië stuurt acht teams naar de Europese Volleybal Cups! Welk team weigerde mee te doen

De inschrijvingen voor de volgende editie van de European Cups in mannen- en vrouwenvolleybal zijn afgerond.

Acht teams, vier bij de vrouwen en vier bij de mannen, hebben hun opties kenbaar gemaakt aan de Europese Volleybal Confederatie (CEV).

Bij de vrouwen gaat kampioen Volei Alba Blaj naar de Champions League. De tweede plaats (CSM Târgoviște) gaat niet naar de Europese competities, net als Rapid București (4e plaats) en Dinamo București (5e plaats). CSM Lugoj (3e plaats) speelt in de Challenge Cup, net als CSO Voluntari en CSM București.

Volleybal Alba Blaj voegt de titel van 2023 toe aan de zes eerder gewonnen titels, samen met vier Roemeense bekers en een Supercup. Ook dit seizoen speelden ze in de finale van de CEV Cup, nadat ze CSM Târgoviște zelf hadden uitgeschakeld in de halve finales (3-0 en 3-1).

Roemenië stuurt acht teams naar de Europese volleybal cups! Welk team weigerde deel te nemen

In de kleine finale won CSM Lugoj met 3-1 van Rapid București en met 3-0 wonnen ze de bronzen medaille van het seizoen. Het seizoen 2022-2023 was ook een succesvol seizoen voor CSM Lugoj, dat ook de finale van de Challenge Cup speelde en de Roemeense Super Cup won, beide voor het eerst voor de club.

Bij de mannen speelt kampioen CSM Arcada Galați in de Champions League, Roemeense bekerwinnaar SCM U Craiova gaat naar de CEV Cup en Steaua București en Dinamo București hebben ervoor gekozen om in de Challenge Cup te spelen.

De nationale titel is gewonnen door Arcada Galați, die hun derde overwinning boekten op Steaua București (3-0, 3-1 en 3-1). Arcada Galați won hun vijfde opeenvolgende nationale titel, de eerste werd gewonnen in 2019. Steaua București speelde na 32 jaar de finale van Divisie A.

Halve finales, Steaua Boekarest versloeg SCMU Craiova in drie wedstrijden (3-1, 2-3, 3-0) en Arcada Galati versloeg Dinamo Boekarest (3-2 en 3-1).