Wat Nadia COMNECI eigenlijk eet: de gouden turnster van Roemenië heeft een benijdenswaardig lichaam op haar 62e

Wat Nadia COMNECI eigenlijk eet: de gouden turnster van Roemenië heeft een benijdenswaardig lichaam op haar 62e

De voormalige grote gymnaste Nadia Comăneci heeft een lichaam om jaloers op te zijn op haar 62 jaar op 12 november.

De turnster uit de top 10 van de wereld heeft het geheim van haar dieet onthuld, waardoor ze in topvorm blijft.

Nadia begint haar dag met een verse jus d’orange en een kop koffie met een beetje melk, meldt truth.co.uk. Daarna eet ze haar ontbijt, een van de belangrijkste maaltijden van de dag, dat bestaat uit yoghurt, volkoren toast, kalkoen en een beetje kaas. De voormalige turnster eet zelden een gekookt ei tijdens het eerste deel van de dag.

De voormalige turnster geeft de voorkeur aan lunchwraps gemaakt van restjes van het avondeten van de vorige avond. Maar ze voegt er zalm, hummus en kaas aan toe.

Als avondeten kiest Nadia Comaneci voor vis met hummus en salades. De atlete is allergisch voor tonijn en eet al jaren geen patat meer.

Naast voeding heeft Nadia ook een fitnessroutine die haar helpt om in topvorm te blijven.

In de eerste helft van de dag doet de gouden turnster van Roemenië trainingen van een half uur met cardio, hardlopen, rekoefeningen en oefeningen met lichte gewichten.

Nadia Comaneci wordt 62. “Voor alle DROOMS die je hebt geïnspireerd en elke ziel die je hebt geraakt, dank je wel!”

Nadia Comaneci, ’s werelds eerste turnster die een tien scoorde in een internationale turnwedstrijd, is zondag 62 jaar geworden. De “Godin van Montreal” werd geboren op 12 november 1961 in de stad Onești, provincie Bacau.

“Voor elke stoeprand die een balk werd, voor elke tapijtstang die een ongelijke parallel werd, voor elk tapijt dat een vloer werd en voor elke hindernis die een kind sprong, voor elke droom die je inspireerde en elke ziel die je aanraakte, BEDANKT!

Gefeliciteerd, Nadia!”, schreef het Roemeens Olympisch Comité op Facebook.

Foto bron: Instagram / Facebook Nadia Comăneci

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *