Roemenië is voor het eerst in de geschiedenis wereldkampioen minivoetbal geworden! Dramatisch won de finale op strafschoppen tegen Kazachstan

Het Roemeense minivoetbalteam is voor het eerst in de geschiedenis wereldkampioen geworden nadat het zaterdagavond Kazachstan op dramatische wijze versloeg in de finale in de Verenigde Arabische Emiraten na extra tijd en strafschoppen. De eindstand was 2-2 (12-11 op strafschoppen).

Roemenië domineerde de eerste helft, territoriaal en in balbezit, maar van de 13 schoten die ze stuurden, troffen ze slechts 4 keer doel.

De eerste fout in balbezit van het driekleurenteam leidde ook tot het eerste doelpunt voor Kazachstan, dat na een snelle tegenaanval een eigen doelpunt cadeau kreeg van Ungur, die een voorzet probeerde weg te duwen. Het gebeurde een minuut voor rust.

Ons nationale team bleef balbezit houden in de tweede helft, behalve in de eerste vijf minuten, toen Kazachstan ook een gevaarlijk schot had.

Een andere fout bij de balcontrole gaf Tarzhanov de kans om te scoren voor 0-2 in de 37e minuut nadat hij Covaci onschadelijk had gemaakt.

Maar met nog 4 minuten te gaan, kwam de VAR-assistent tussenbeide en kende een strafschop toe voor Roemenië na een overtreding in het strafschopgebied en Balogh zette hem om met een krachtig, goed geplaatst schot.

Dezelfde Balogh scoorde de gelijkmaker in de laatste seconden van de wedstrijd, ook met een onhoudbare finish.

Twee extra periodes van 5 minuten volgden, maar geen van beide bracht verandering op het scorebord.

De strafschoppenserie was maximaal dramatisch. De Tricolores kregen drie kansen om de wedstrijd te winnen, na evenveel missers van hun tegenstanders.

Na 14 strafschoppen van elk team miste Kazachstan opnieuw, de vierde keer, en deze keer wist Covaci te scoren en de wereldtitel voor Roemenië binnen te halen, met de eindstand van 14-13, voor het eerst in de geschiedenis!

Onmiddellijk stuurde de Roemeense voetbalbond (FRF) een felicitatie via Facebook.