Noor Ostberg, VICTORY in Brasov Rally! De laatste etappe van het seizoen vond plaats

Mads Ostberg, wereldkampioen WRC2, heeft samen met de Roemeense bijrijder Sergiu Itu de laatste etappe van het Betano National Rally Championship gewonnen, de Brasov Rally, die uitsluitend op asfalt werd verreden, zo laat de Roemeense autosportfederatie weten.

De equipe Ostberg/Itu (Citroen C3 Rally2) kende geen emoties tijdens de 120 kilometer en 7 klassementsproeven, die ze op autoritaire wijze wonnen, met een totale tijd van 01:16:17,6, en aan het einde van de rally hadden ze een voorsprong van bijna 5 minuten (04:54,4) op de volgende geklasseerde, Andrei Gîrtofan en Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2).

Het podium in Brasov werd vervolledigd door Dan Gîrtofan en Andrei Toderaș (Skoda Fabia Rally2), 05:46,0 achter de winnaars.

Noor Ostberg, VICTORIE in de Rally van Brasov! De laatste etappe van het seizoen vond plaats

Dit is de tweede keer dat de Noorse rijder deelneemt in Roemenië, na de ervaring in 2021, ook in Brasov, toen hij tegen het einde moest opgeven vanwege technische problemen.

Deze keer, onder de kleuren van het DTO Rally Team, had Ostberg Sergiu Itu als bijrijder, die normaal gesproken samenwerkt met Simone Tempestini. Laatstgenoemde was niet aanwezig bij de start in Brasov, nadat hij in de vorige ronde al de algemene kampioenstitel had veroverd.

In totaal 62 equipes namen dit weekend deel aan de achtste ronde van het Betano National Rally Championship, waaronder rijders uit Portugal, Frankrijk, Noorwegen, Italië, Hongarije en Slowakije.

De titel in het kampioenschap op macadam werd gewonnen door dezelfde Adrian Teslovan, terwijl op asfalt Simone Tempestini won, die ook de algemene kampioen van het seizoen 2023 is.