Mihai Leu miste de titel van nationaal kustsnelheidskampioen met slechts 0,095 seconden!

In totaal kwamen 52 coureurs aan de start in Brasov, wat ook een publieksrecord opleverde voor dit Masters-seizoen, georganiseerd onder auspiciën van de Roemeense Federatie voor Sportwagenracen.

Meer dan 10.000 toeschouwers woonden dit weekend in Brasov de laatste ronde van het Masters Coastal Speedway-seizoen bij, waarin ook de kampioenen van 2023 in de twee categorieën van de competitie werden vastgesteld.

De Audi Brasov Trophy heeft ook een nieuwe recordtijd voor het huidige circuit, met de Franse Geoffrey Schatz, een van Europa’s best geklasseerde coureurs, die finishte in 1:59.596. Dat gebeurde in de allereerste race op zondag. Na de twee officiële beklimmingen had Schatz een totale tijd van 03:59,695.

Mihai Leu miste de titel van nationaal kampioen heuvelsnelheid met slechts 0,095 seconden!

Met de tweede tijd van de etappe, op 6,1 seconden van zijn landgenoot, werd Jerome France de nieuwe kampioen van Categorie II, de categorie voor eenzitters en prototypes. Frankrijk maakt ook kans om Super Rally-kampioen van dit seizoen te worden, met de laatste ronde op 4 november in Boekarest.

Het podium in Poiana Brasov werd gecompleteerd door Octavian Ciovică, meer dan 10 seconden achter Schatz. Het laatste podium van het seizoen 2023 bestaat dus uit Frankrijk, Ciovică en Costel Cășuneanu.

Verreweg het meest intense gevecht in de finale in Brasov was het gevecht in categorie I tussen Alexandru Pițigoi en Mihai Leu, met Călin Făgădar als “scheidsrechter”. Om kampioen te worden, moest Leu de Audi Brasov Trofee winnen.

Na een eerste heat waarin Făgădar de snelste was met 2:09,096, gevolgd door Leu (2:09,285) en Pițigoi (2:09,380), werd het duel ongelooflijk in de laatste heat. In principe was het verschil tussen de drie tot dan toe minder dan 3 tienden van een seconde.

Dat was het moment waarop Pițigoi zich herstelde, de race won en kampioen werd. Slechts 0,095 seconde voor Leu, die zowel in Brasov als in het eindklassement tweede werd.

Făgădar eindigde als derde op het podium, terwijl Dominic Marcu derde werd in het eindklassement van het seizoen.