Mihai Leu stopt niet, zelfs niet op zijn 55ste! Hij won de Baia Mare Trofee

Voormalig bokser Mihai Leu rust nooit en blijft indruk maken in de motorsport. De voormalige wereldkampioen boksen is de nieuwe leider van Categorie I in het National Masters Coastal Speed Championship na zijn spannende overwinning op de Baia Mare Trophy, waar hij ook het oude toerwagenrecord met 4 seconden wist te verbreken.

In een Audi R8 GT3 LMS pushte Leu niet op de eerste wedstrijddag in Pasul Gutâi en na de eerste verkenningsklimmen klokte hij een 3:16.884 aan het einde van het 5,3 kilometer lange parcours. Met een goed uitgestippelde strategie verbeterde de voormalige Grand Champion zijn tijd met elke kilometer en tegen zaterdagavond stond de klok al op 3:10,899.

Mihai Leu stopt zelfs niet op zijn 55ste! Hij won de Baia Mare Trofee

Op zondag, voor de wedstrijdheats, stopte de coureur uit Hunedoara de tijd op 3:08.783, meer dan twee seconden de dag ervoor, maar de show was begonnen voor de wedstrijdheats. In de eerste kwam hij tot 3:06.012, wat ook het nieuwe toerrecord in Maramureș werd, en in de tweede finishte hij de race in 3:06.420.

Uiteindelijk versloeg hij zijn belangrijkste uitdager Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3 Cup) met bijna 3 seconden, terwijl het podium werd gecompleteerd door Călin Făgădar (Mitsubischi Lancer Evo), bijna 5 seconden achter Leu.

“Ik eindig de Baia Mare Trophy gelukkig. Het lijkt erop dat ik mezelf nog steeds kan overtreffen, ook al gaan de jaren voorbij. Vandaag heb ik het nieuwe toertijdrecord gereden op dit circuit, ik heb gewonnen in categorie I en ik ben na de eerste drie etappes opgeklommen naar de eerste plaats in de tussenstand van het Masters-kampioenschap. Bedankt voor jullie steun,” liet Leu op zijn Facebook-account weten.

Het oude record voor de toercategorie werd gevestigd door Costel Buscuneanu en was 3:10.055.

Ook dit weekend werd het all-time parcoursrecord gevestigd, met Jerome France, in een Norma eenzitter, tot 2:45.781. Dit was 7 seconden sneller dan Emil Nestor, die het record in 2021 vestigde.

Na deze etappe, Mihai Leu naar de 1e plaats in Categorie I, met een totaal van 61 punten na 3 etappes, terwijl Pițigoi er 58 heeft. Er zijn nog twee races te gaan in het seizoen, dat in oktober eindigt in Poiana Brasov. Leu heeft nog drie kampioenstitels op zijn naam staan in deze categorie, in 2019, 2020 en 2021.