Kampioen Farul, knielend in Giulesti! Die scoorde voor Rapid

Rapid Boekarest versloeg zondagavond op eigen terrein met 3-1 het kampioensteam Farul in een wedstrijd uit de zesde ronde van de Superleague.

Xian Emmers (34e minuut) scoorde met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied, zonder hoop voor doelman Marian Aioani. De Kroatische spits Marko Dugandzic (38e minuut) verdubbelde de voorsprong van de gastheren met een schot van binnen het strafschopgebied en Alexandru Ionita II (88e minuut) maakte de score compleet na een persoonlijke loopactie.

Het troostdoelpunt van de kampioen werd gescoord door Adrian Mazilu (79e minuut).met een schot in de hoek van het doel van Horațiu Moldovan vanaf de rand van het strafschopgebied.

De kampioenen van Farul op de knieën in Giulești! Die scoorde voor Rapid

“Onze verdediging maakte te veel fouten. Aanvallend hadden we een hele slechte en voorspelbare eerste helft. Als je je tegenstander niet verrast en geen snelheid hebt, kun je niets doen.

Als je drie wedstrijden op rij verliest, is het duidelijk dat je aan jezelf twijfelt. Ik hoop dat de spelers aan zichzelf twijfelen. Het lijkt erop dat Europa te veel voor ons is en ik denk dat we daarvoor betalen.

We moeten zijn zoals vorig jaar, we moeten het goed doen, doelpunten maken. Helsinki is een sterk team en we moeten ze zien te breken. Maar we hebben nog drie dagen en we hebben tijd om te herstellen,” zei Gheorghe Hagi.

“We hebben een goede groei gezien tijdens de week en ik denk dat er nog steeds iets goeds gedaan kan worden.

Ik wil eerlijk gezegd niet arrogant zijn, maar ik ken mijn karakter. En als speler werd ik niet ontmoedigd door die dingen, ik had altijd vertrouwen in mezelf. En in de jongens, want zij zijn de hoofdrolspelers en zij maken een goede coach of een slechte coach.

Ik ben blij voor hen, ik was niet nerveus. Ik weet zeker dat we goed werk kunnen leveren en ik kwam hier met mijn hart. Deze overwinning maakt ons wat losser,” zei Cristiano Bergodi in het flashinterview na de wedstrijd.

Hoe zagen de twee opstellingen eruit?

• RAPID: H. Moldovan – Braun (Onea 64), Săpunaru, P. Iacob, Borza – Emmers (Kait 76), Oaidă (Al. Albu 81), Borja Valle (Al. Ioniță 76) – Funsho Bamgboye, Dugandzic, Petrila (Papeau 64). Coach: Cristiano Bergodi
  • FARUL: Aioani – Sîrbu, Larie, M. Popescu (K. Boli 7), Kiki (Dussaut 65) – Artean (Nedelcu 66), T. Băluță, Grameni (Vînă 65) – Ad. Mazilu, Carnat, E. Sali (Budescu 71). Coach: Gheorghe Hagi