Wat de dochter van Ibrahim Dossey doet! Ze nam voor Roemenië deel aan de Europese U 20 kampioenschappen.

Jennifer Ștefania Dossey werd zesde in de finale van het triplusalt op de Europese U20 Kampioenschappen. De 19-jarige is de dochter van Ibrahim Dossey, een voormalig doelman die overleed in 2008 en speelde voor FC Brasov, Rapid en Pandurii Tirgu-Jiu.

De CSA Steaua București atlete had de beste sprong, 13,27 meter, en in de kwalificatie sprong ze 13,35 meter, een persoonlijk record.

Op de Europese kampioenschappen atletiek in Jeruzalem heeft ons land een delegatie van 21 atleten onder 20 jaar, 11 meisjes en tien jongens.

Wat de dochter van Ibrahim Dossey doet! Ze nam voor Roemenië deel aan de Europese kampioenschappen U20.

Jennifer is naar Duitsland verhuisd, maar heeft aangekondigd dat ze voor Roemenië zal uitkomen. “Raak me niet kwijt, want ik zal altijd voor Roemenië uitkomen. Mijn ziel is Roemeens. Mijn moeder werkt in Stuttgart en ik heb ook een goede opleiding op een Duitse openbare middelbare school,” vertelde ze aan AS.ro. Haar droom is om de Olympische Spelen te halen en haar rolmodellen zijn haar vader, bronzen medaillewinnaar op de Olympische Spelen van 1992 met Ghana, en de legendarische Usain Bolt. “Ik zou het geweldig vinden om ooit zijn niveau te kunnen bereiken. Usain Bolt inspireert iedereen, ook mij. Misschien zal ik op een dag, met Gods hulp, de Olympische Spelen halen,” zei ze.

“Grote dromen bouw je op met hard werken, doorzettingsvermogen en toewijding, en de weg naar succes is nooit zonder spanning. Winnares in de categorie Atletiek op het Alexandrion Trofeeën Gala 2023, Roemeens Junior Kampioen verspringen en triplusalt, Jennifer Stefania Dossey is erin geslaagd om veel buitengewone resultaten te behalen in de wedstrijden waaraan ze heeft deelgenomen. In maart 2023 won ze nationale titels in zowel het verspringen (5,98m) als het driespringen (12,97m) op de U20 Nationale Indoorkampioenschappen in Boekarest”, aldus de facebookpagina van de Stichting.

• Op dinsdag, in de halve finales van de 100m horden, werd Cosmina Denisa Balaban 5e in de eerste heat, waardoor ze de finale miste (13,39 seconden). In de heats eindigde ze 12e met 13,42 seconden, een nieuw nationaal record voor U20.
  • Alexandru Ciobanu slaagde er niet in zich te kwalificeren voor de finale op het kogelstoten (9e plaats, 16,07 meter).
  • Op de 200 meter werd Gabriel Neacșu 6e in heat 4 (22,00 seconden), waardoor hij de volgende ronde miste.
  • Op de 400 m horden werd Ștefania Uță eerste in heat 3 en kwalificeerde zich rechtstreeks voor de halve finales met 37,87 seconden.
  • Andere Roemeense atleten die zich kwalificeerden voor de finale bij de EK U20 zijn Vlad Alexandru Turcu (speerwerpen), Mihaela Blaga (3000m horden), Alin Șavlovschi (3000m horden), Claudia Costiuc (800m).