Simone Tempestini wint Sibiu Rally! Het is zijn vierde opeenvolgende overwinning | FOTO GALLERY

Rijder Simone Tempestini won voor het vierde achtereenvolgende jaar in de Sibiu Rally en is de nieuwe leider in het Betano National Rally Championship na de eerste vier rondes van het seizoen 2023, meldt de officiële website van de Roemeense Federatie van Sportwagenraces.

Aan boord van een Skoda Fabia Rally2 won Tempestini, bijgestaan door Sergiu Itu, vijf van de zeven klassementsproeven op het asfalt van Sibiu. Met een tijd van 58:16,4 aan het einde van de 88 afgelegde kilometers had de zevenvoudig nationaal kampioen een voorsprong van één minuut en 54,5 seconden op de als tweede geplaatste Sebastian Barbu uit Sibiu.

Het eindpodium werd voor het eerst compleet gemaakt door Raul Badiu. Terug in het kampioenschap, maar in een Skoda Fabia Rally2, maakt Badiu zijn eerste top drie plaats in zijn carrière.

Simone Tempestini wint de Sibi Rallyu! Het is zijn vierde opeenvolgende overwinning | FOTO GALLERY

Voorlopig leider in het kampioenschap tot deze etappe, Norbert Maior, in een Peugeot 208 Rally4, eindigde vijfde in Sibiu, 10,1 seconden achter Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), vierde geplaatst. Aan de andere kant won Maior, die samenwerkt met zijn jongere zus Francesca, opnieuw in de 2-Wheel Drive-klasse, waar hij na 4 etappes de maximale punten heeft, en ook in de RC4-klasse.

In de Single-make Cups wonnen Matei Ghiban (Dacia Cup), Paul Popa (Suzuki Swift), Sebastian Scîrlet (Clio) en Cristian Șugar (208 R2 Cup). De laatste behaalde ook een overwinning in het juniorklassement, waar hij favoriet is om kampioen te worden.

In de RC2N-klasse ging de overwinning naar Vlad Cosma, die 8e werd in het algemeen klassement in een Mitsubishi Lancer Evo X. Emanuel Resiga was de snelste in Rally2.

In totaal gingen 60 teams van start op de Sibiu-etappe. De eerste klassementsproef werd afgelast vanwege de storm op donderdagavond, die bomen omver reed, en PS7 vanwege het ongeluk met de voorrijder Dragoș Popa – Crina Bucur. Beiden werden per helikopter naar het ziekenhuis gebracht en zijn buiten levensgevaar. In Sibiu konden de fans niet minder dan 11 modellen in Rally2-configuratie in actie zien.

Na deze etappe leidt Simone Tempestini het klassement met 113 punten, gevolgd door Sebastian Barbu met 96 punten en zijn Napoca Rally Academy-teamgenoot Norbert Maior. De volgende ronde, de Raliul Moldovei in Bacau, vindt plaats op 3-5 augustus.

Tot die tijd starten zowel Tempestini als Maior en de grote verrassing Ciprian Lupu over twee weken in de Rally di Roma Capitale, een ronde van het Europees Rallykampioenschap. Maior is rechtstreeks in gevecht om de Europese juniorentitel, terwijl Lupu de eerste tetraplegische coureur zal zijn die van start gaat in continentale wedstrijden.