Rapid, SEMESH op eigen veld in Cristiano Bergodi’s eerste wedstrijd op de bank! Wat was de meest controversiële fase van de wedstrijd

Rapid Boekarest speelde vrijdagavond thuis met 0-0 gelijk tegen Sepsi OSK in de eerste ronde van de Superliga 2023-2024.

Marius Ștefănescu wist in de 65e minuut te scoren, toen hij Braun versloeg, maar het doelpunt werd afgekeurd door de scheidsrechter, na raadpleging van VAR, wegens buitenspel.

Rapid, SEMESH op eigen veld! Wat was de meest controversiële fase van de wedstrijd?

De voormalige grote scheidsrechter Ion Crăciunescu was het niet eens met deze interpretatie en was van mening dat Moldavië op geen enkele manier werd gehinderd door de aanwezigheid van Safranko in dat gebied op het moment van de schop die door Ștefănescu werd gestuurd, en de Rapid doelman had niet kunnen ingrijpen, zelfs als de Sepsi aanvaller op dat moment niet op die plek was geweest.

“Buitenspel wordt beoordeeld op het moment dat de bal uitgaat. Op dat moment, naar mijn mening, belemmert de speler die zich in buitenspelpositie bevindt het gezichtsveld van de keeper niet. Op het moment dat hij kopt, staat hij inderdaad buitenspel, maar de bal gaat in de lange hoek en beïnvloedt niets.

Naar mijn mening is het een geldig doelpunt. Kijk hier. Kan de keeper de bal niet zien?

Ik zeg het je, ik was scheidsrechter. Hij (n.r. Sebastian Colțescu) kijkt van achter een veld met spelers. Het is geen gemakkelijke fase voor een centrale verdediger of een assistent,” vertelde Ion Crăciunescu aan Digi Sport.

Hoe de teams eruit zagen

• Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, I. Cristea, Braun – Oaidă (Kait 63), Al. Albu (Borja Valle 79), Papeau (Al. Ioniță 70) – Cîrjan (Pănoiu 70), Dugandzic, Bamgboye. Coach: Cristiano Bergodi
  • Sepsi: Niczuly – D. Ciobotariu, M. Bălașa, M. Tamas, Oteliță (Oroian 86) – J. Rodriguez, N. Păun, C. Matei (Alimi 80) – M. Ștefănescu (A. Dumitrescu 86), Safranko (Rondon 81), I. Gheorghe (Damașcan 60). Coach: Liviu Ciobotariu

We moeten dingen aanpassen, normaal is dat aan het begin van het kampioenschap. Maar ik ben tevreden over de eerste helft, als we 90 minuten zo hadden gespeeld, denk ik dat we hadden kunnen winnen.

We moeten werken, er is veel werk te doen, je kunt niet van de ene op de andere dag goed werk leveren. Iedereen heeft zijn eigen idee van het spel. De Giulesti-fans willen vast een wedstrijd als deze zien, met een team dat aanvalt…
Cristiano Bergodi, trainer van Rapid

Sepsi OSK kwam na het winnen van de Roemeense Super Cup (1-0 tegen Farul).

De eerste wedstrijd was Oțelul Galați – UTA Arad

Oțelul Galati heeft met 1-1 gelijkgespeeld bij UTA Arad in de eerste wedstrijd van het nieuwe Superliga seizoen. De Gálățenii misten een penalty.

UTA, dat in de 2e minuut een lat had, via de Slowaak Andrej Fabry, uit een vrije trap, opende de score aan het einde van de eerste helft, via Rareș Pop (45+6), met een schot vanaf ongeveer 20 meter in de hoek van het doel van Ralu Stoian.

Oțelul maakte na rust gelijk via Alexandru Mihai Constantin Pop (62), een aanvaller die deze zomer werd overgenomen van Unirea Dej.